Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 janvier 2010 4 21 /01 /janvier /2010 01:49
UdG.jpg


1…Jornada Oberta per a professors de segundària

 

Per tal d’enfortir les relacions amb els centres, professors i estudiants de secundària, la UdG organitza un any més, la Jornada de Portes Obertes dirigida específicament al professorat d'ensenyament secundari. En aquesta jornada es tracta no només de donar a conèixer l’oferta d’estudis de la UdG (per al curs 2010/11 hi haurà alguna titulació nova i s'acabaran d'adaptar tots els estudis a l'EEES), sinó també que aquests professors sàpiguen de primera mà els aspectes més innovadors de la docència. Per a aquest curs,  ha semblat especialment important parlar de la nova selectivitat i del procediment d'accés, que afecta tant els estudiants provinents de Batxillerat com els de Cicles Formatius.

En l'edició d'enguany s'han programat dues sessions, amb el mateix contingut, que tindran lloc el 20 de gener i el 3 de febrer a l'Auditori de l'edifici Jaume Casademont del Parc Científic i Tecnològic.


2…Facultat de Dret : deu anys a Montilivi


La Facultat de Dret commemora el desè aniversari de l'edifici, obra de l'estudi d'arquitectes RCR-Aranda, Pigem i Vilalta. Entre les activitats previstes per fer-ne memòria destaca l'exposició "10 anys de l'edifici de la Facultat de Dret" que es pot veure a l'espai de relació d'aquest centre.

L’edifici de la Facultat de Dret és una obra emblemàtica del campus. Amb clares referències arquitectòniques sobre el dret i el lloc que aquest ocupa entre les ciències socials, la construcció vol establir un diàleg amb el paisatge que l’envolta, un equilibri entre el món exterior i els espais interiors.

 

3…Sis empreses del Parc Científic i Tecnològic de la UdG reben un total de dos milions d’euros del Ministeri

 

Sis dels tretze projectes d’R+D presentats pel Parc Científic i Tecnològic de la UdG obtenen ajuts del Ministeri de Ciència i Innovació en el marc del Subprograma d’Investigació Aplicada Col·laborativa que pretén afavorir la transferència eficaç dels resultats de la investigació desenvolupada en els organismes d’investigació a les empreses.

El Ministeri de Ciència i Innovació ha atorgat un finançament de 2 milions d’euros a sis empreses del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, un 66% més que la convocatòria anterior que va atorgar 1,2 milions. Les empreses que reben aquests ajuts són Construccions Metàl·liques Bellapart i Strain Engineering, per a la investigació d’un nou sistema d’optimització estructural mitjançant un software de càlcul; el Centre d’Innovació i Desenvolupament Conceptual de Nous Productes (Centre CID), per a la optimització i millora de bombes hidràuliques; Easy Innova, per un projecte relacionat amb la preservació del patrimoni personal; Strategic Attention Management (SAM), pel desenvolupament d’un sistema intel·ligent d’atenció ciutadana; AQSense, per desenvolupar nous sistemes d’implantació de qualitat; i Sevibe Cells, per a l’obtenció, cultiu i caracterització de cèl·lules mare mesenquimals a partir de cordó umbilical per la seva aplicació en futurs usos terapèutics.


Partager cet article
Repost0

commentaires